Geslaagde Inspiratieconferentie

Woensdag 2 november was er een Inspiratieconferentie van het Jongeriusoverleg in Enschede. Met ruim 150 deelnemers en de enthousiaste medewerking van vele workshopleiders en zorgprofessionals kijken we terug op een zeer geslaagde middag.

Gemeente Enschede en Menzis gaven als hosts een kijkje in de samenwerking in de bijzondere wijk Roombeek. Bekijk hier het filmpje over de resultaten van de samenwerking:

 

Ook werd aandacht besteed aan de Werkagenda (oa via diverse workshops) en kregen alle deelnemers een leuk boekje over de Werkagenda.

Ruben Wenselaar, Bestuursvoorzitter van Menzis, benadrukte tijdens de conferentie dat samenwerking voor Menzis een zeer belangrijke peiler is om goede zorg te bieden en leefkracht van mensen te versterken.
Wethouder Jurgen van Houdt vertelde enthousiast over de projecten en toekomstvisie van Enschede.

Helaas kon staatssecretaris Van Rijn onverhoopt niet komen. Kees van der Burg (Directeur Generaal Langdurige Zorg) nam het stokje over en ging onder andere in gesprek met diverse deelnemers in de zaal.

De middag begon met een bijzonder ervaringsmoment: elkaar vinden rondom een cliënt. In het spel waren ervaringen van de effectanalyse wijkverpleging verwerkt. Na een rondleiding door Roombeek en zeven goed bezochte workshops sloten we de middag af met een borrel in museum Twentse Welle.

Op de website www.versterkensamenwerking.nl kun je meer informatie en alle presentaties van deze middag terugvinden.