In gesprek over Mantelzorg

Tegen welke dilemma’s lopen mantelzorgers aan? En hoe kunnen professionele zorgaanbieders en instanties als de gemeente en zorgverzekeraar hen hierbij ondersteunen? Op donderdag 2 februari gingen ruim 15 mantelzorgers en 15 mensen uit de praktijk hierover met elkaar in gesprek in het stadhuis van Enschede.

Mantelzorger zijn, is vaak geen bewuste keuze: het overkomt je. De meeste mensen die mantelzorger zijn, ervaren dit als waardevol en dankbaar werk. Maar de druk op mantelzorgers wordt steeds groter en de verwachting is dat dit de komende jaren ook flink zal toenemen.

Op basis van wat Menzis geleerd heeft tijdens het 24 uur meeleven met ouderen en eerdere bijeenkomsten voor en met mantelzorgers ging de groep aan de hand van diverse dillema’s in gesprek, met als doel om elkaar meer inzicht en handvatten te geven om zo de ondersteuning voor mantelzorgers van ouderen in Enschede en omgeving nog beter vorm te geven.

Deelnemers van het gesprek waren uiteraard mantelzorgers, leden van de wijkteams, aanbieders langdurige zorg, Stichting Informele Zorg Twente, adviseurs van de gemeente Enschede en inkopers van Menzis.

Download het verslag inclusief tips

Geef een antwoord