Werkbezoek pilot Samen voor Herstel

Vrijdag 3 maart bezochten wethouder Ton Schroor van gemeente Groningen, André van de Wetering van Menzis, Gabriel Anthonio van VNN en Martin Sitalsing van Lentis de pilot Samen voor Herstel in de Groningse wijk De Wijert.

De pilot is onlangs gestart en kent een unieke aanpak waarin een inwoner van de Wijert, tevens GGZ cliënt, samen met zijn of haar netwerk én professionals zo vroeg mogelijk werkt aan zijn of haar herstel. Ervaringsdeskundigen begeleiden hen daarbij. Sleutelfactoren voor het werken aan herstel zijn: de naasten en thuis-zijn.

Het wijkcentrum in De Wijert fungeert als centrale ontmoetingsplek waardoor zowel betrokken wijkbewoners en professionals elkaar makkelijk en snel goed leren kennen.
Bijzonder tijdens het bezoek was het optreden van Foolcolor . De groep (samengesteld uit ervaringsdeskundigen) liet de aanwezigen ervaren hoe belangrijk het is om oog te hebben voor de wens een normaal leven te leiden. Een leven zonder schaamte en met een belangrijke rol van hun naasten.

Gabriel Anthonio groeide zelf op in De Wijert. Hij gaf onder andere de tip om rekening te houden met culturele verschillen bij het samenstellen van resource-groepen.

Lees meer over de pilot. Tip: download de folder die gemaakt is voor deelnemers aan het project. In de factsheet lees je meer over de organisatie van de pilot, de doelen en de werkwijze.

Geef een antwoord